ITicon B.V. start begin 2021 met nieuwe sessies online trainingen SAFe. SAFe Scrum MasterSAfe for TeamsSAFe DevOps, SAFE  for Government en SAFe Product Owner/Product Manager zullen in januari, februari, maart en april als vierdaagse Nederlandstalige online training te volgen zijn. Wij trainen je zodat je de juiste kennis en expertise hebt om het examen in te gaan. Bekijk hieronder meer informatie omtrent de trainingen, schrijf je in of vraag naar aanvullende informatie.

Informatie SAFe Scrum Master

Online training van 4 ochtenden

SAfe Scrum Master

De SAFe Scrum Master training gaat in op de kennis die nodig is om een goed begrip te krijgen van de rol van Scrum Master in een SAFe onderneming. In tegenstelling tot de traditionele Scrum Master training die zich richt op de fundamenten van team-level Scrum, gaat de SAFe Scrum Master training meer over de rol van de Scrum Master in de context van de gehele onderneming. Je leert om een Program Increment (PI) succesvol te plannen en uit te voeren, hier komen alle Agile Teams samen om de planning te maken voor de komende PI. Deelnemers ontdekken hoe ze goed presterende Agileteams kunnen bouwen door een dienende leider en coach te worden. Hoe ze die teams kunnen coachen om het beste te presteren. Met de SAFe 5 Scrum Master (SSM) certificering ben je in staat om de rol van Scrum Master uit te voeren in een SAFe omgeving, waardoor jouw waarde toeneemt naar teams en organisaties die SAFe implementeren.

Informatie Leading SAFe

Online training van 4 ochtenden

Leading SAFe

De Leading SAFe 5.0 training gaat in op de kennis die nodig is om een Lean-Agile leider te worden door gebruik te maken van het Scaled Agile Framework®. Lean is gericht op het continue verbeteren terwijl Agile is gericht op wendbaarheid en snel kunnen aanpassen naar veranderingen in de markt. Het doel is om met Business Agility, wendbaar te zijn en samen te werken in Agile Teams, en met continue verbeteren een steeds kortere time-tomarket te bereiken.
Deelnemers krijgen inzicht om met behulp van Business Agility de concurrentiepositie van het bedrijf te verbeteren. Je leert hoe een Agile Team onderdeel is van een groter geheel, genaamd een Agile Release Train (ART). Het is de ART die waarde oplevert voor de klant, niet het individuele Agile Team. Voor de ART wordt ook iedere 10 tot 12 weken een planning gemaakt genaamd de Program Increment Planning (PI Planning). Je leert hoe dit bijdraagt aan de waarde die het bedrijf levert. Je leert om met een klantgerichte mindset te werken en design thinking te gebruiken om de wensen van de klant goed in kaart te brengen. Als Lean-Agile leider leer je ook hoe je het management van een bedrijf van een traditionele portfolio kan transformeren naar een Lean-Agile Portfolio. Tijdens deze training leer je hoe een Agile leider te worden. Wat komt daarbij kijken, hoe werkt dat in de SAFe Agile omgeving en hoe kan je anderen overtuigen en coachen.

Informatie SAFe for Teams

Online training van 4 ochtenden of avonden

SAFe for Teams

Ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om een goed presterend teamlid te worden van een Agile Team en leer hoe je effectief kunt samenwerken met andere teams – door een gecertificeerd SAFe® 5 Practitioner te worden. Tijdens deze training verspreid over vier dagdelen krijg je een diepgaand inzicht in het Agile Team, hoe deze waarde oplevert als onderdeel van een Agile Release Train (ART) en wat je kunt doen om jouw rol effectief uit te voeren met Scrum en Kanban. Leer hoe je van features stories kunt maken en deze kunt plannen en in de iteratie kan uitvoeren. Leer ten slotte over DevOps en hoe je effectief kunt integreren met andere teams in het programma en wat er nodig is om de ART continu te verbeteren.

Informatie SAFe DevOps

Online training van 4 ochtenden of avonden

SAfe DevOps

Lever meer waarde op met Certified SAFe® DevOps Practitioner
Om te kunnen concurreren in een snel veranderende ICT-markt, moet elke organisatie waardevolle technologische oplossingen leveren met een kortere time-to-market. Dit vereist een gedeelde DevOps-mentaliteit tussen alle mensen die nodig zijn om software gestuurde systemen te definiëren, te bouwen, te testen, te implementeren en vrij te geven, en niet alleen de technici die een CI/CD-pijplijn gebruiken. Deze interactieve training van vier dagdelen helpt mensen in technische, niet-technische en leidinggevende rollen samen te werken om hun waarde stroom van begin tot eind te optimaliseren. Deelnemers zullen leren wat DevOps is en een “continuous delivery pipeline” ontwerpen die is afgestemd op het bedrijf. Deelnemers werken in cross functionele teams om hun huidige waarde stroom van concept naar waarde in kaart te brengen, belangrijke knelpunten te identificeren om een bruikbaar implementatieplan te bouwen om de voordelen van DevOps in hun organisatie te implementeren.

Informatie SAFe for Government

Online training van 4 ochtenden of avonden

SAFe for Government

Lean-Agile praktijken toepassen in de publieke sector met de SAFe® met Certified SAFe® Government Practitioner
De Leading SAFe for Government training gaat in op de kennis die nodig is om een Lean-Agile leider te worden in een overheidsorganisatie door gebruik te maken van het Scaled Agile Framework®. Lean is gericht op het continue verbeteren terwijl Agile is gericht op wendbaarheid en snel kunnen aanpassen naar veranderingen in de markt. Het doel is om een kortere time-to-market te bereiken met Business Agility en continue verbeteren. Deelnemers krijgen inzicht om met behulp van Business Agility de prestaties van het bedrijf te verbeteren. Je leert hoe een Agile Team onderdeel is van een groter geheel, genaamd een Agile Release Train (ART). Het is de ART die waarde oplevert voor de klant, niet het individuele Agile Team. Voor de ART wordt ook iedere 10 tot 12 weken een planning gemaakt genaamd de Program Increment Planning (PI Planning). Je leert hoe dit bijdraagt aan de waarde die het bedrijf levert. Je leert om met een klantgerichte mindset te werken en design thinking te gebruiken om de wensen van de klant goed in kaart te brengen. Als Lean-Agile leider leer je ook hoe je het management van een bedrijf van een traditioneel portfolio kan transformeren naar een Lean-Agile portfolio. Tijdens deze training leer je een Agile leider te worden. Wat komt daarbij kijken, hoe werkt dat in de SAFe Agile omgeving en hoe kan je anderen overtuigen en coachen. Tijdens deze training leer je bovendien wat het betekent om een Lean-Agile transformatie van een programma binnen een overheidsinstantie te leiden.

SAFe® Product Owner/ Product Manager

Online training van 4 ochtenden of avonden

SAFe® Product Owner/ Product Manager

Lever waarde door effectieve Program Increment uitvoering en word een Certified SAFe® Product Owner/ Product
Manager. Ontwikkel de skills die nodig zijn voor het opleveren van waarde in een Lean bedrijf door een SAFe® 5 Product Owner/Product Manager (POPM) te worden. Gedurende deze training van vier dagdelen zullen deelnemers begrijpen hoe ze hun rol effectief kunnen maken in de Agile Release Train (ART) welke waarde levert door Program Increments. Deelnemers zullen ontdekken hoe een Lean mindset toe te passen om van Epics over te gaan naar Features en van Features over te gaan naar Stories. Verder komen aan bod Program en Team backlogs en het plannen van en uitvoeren van Iteraties en Program Increments. Deelnemers ontdekken hoe de cultuur van de Continuous DeliveryPipeline en DevOps een bijdrage levert aan het continue verbeteren van de ART.

| Scrum in een SAFe-onderneming te beschrijven
| Scrum-evenementen te faciliteren
| Een effectieve iteratie-uitvoering te faciliteren
| Effectief een PI evenement uit te voeren
| Continue verbetering te ondersteunen
| Agile teams te coachen om de beste zakelijke resultaten te behalen
| DevOps implementaties te ondersteunen

| De transformatie naar Business Agility met SAFe te leiden
| Een Lean-Agile-leider te worden
| De behoeften van de klant te begrijpen met Design Thinking
| Agile Product Delivery in te schakelen
| Lean Portfolio Management te implementeren

|  SAFe toe te passen om Lean en Agile ontwikkeling in de onderneming uit te voeren
|  Je team en de team rol in de Agile Release Train te kennen
|  Alle andere teams in de ART te kennen, hun rollen en de afhankelijkheden tussen de teams
|  Iteraties te plannen
|  Iteraties uit te voeren en waarde te leveren
|  Program Increments te plannen
|  Te Integreren en samen te werken met andere teams in de ART

| Uit te leggen hoe DevOps waarde vermeerdert
| Een CALMR-benadering toe te passen op DevOps
| Het belang van Ci/Cd voor DevOps
| Het belang van continue testen en continue beveiliging voor Devops
| Value Stream Mapping te implementeren
| Steeds verder DevOps te automatiseren
| Prioriteit geven aan DevOps-oplossingen met het grootste economische voordeel
| Het ontwerpen en implementeren van een DevOps-transformatieplan

| De transformatie naar Business Agility met SAFe te leiden
| Een Lean-Agile-leider te worden
| De behoeften van de klant te begrijpen met Design Thinking
| Agile Product Delivery in te schakelen
| Lean Portfolio Management te implementeren
| Succespatronen te volgen voor SAFe-implementaties binnen de overheid

| De rol van Product Owner en Product Manager te omschrijven
| SAFe Lean-Agile principes en waarden toe te passen op de PO/PM rollen
| Epics in Features op te delen en Features in Stories
| Program en Team backlogs te managen
| Samen te werken met andere Agile teams in het inschatten en voorspellen van werk
| De klant te vertegenwoordigen bij de Program Increment Planning
| Een Program Increment uit te voeren en continue waarde te leveren

De training(en) bestaan uit vier ochtenden.
Het bijwonen van deze training bereidt deelnemers voor om het examen af te leggen en een gecertificeerde SAFe Scrum Master, SAFe Practitioner, SAFe DevOps Practitioner, SAFe Government Practitioner of SAFe Product Owner/Manager te worden.

De kosten voor deze training zijn €1149,- excl. BTW per persoon.

Iedereen kan deze training volgen ongeacht ervaring. Het is goed om enige basiskennis te hebben van Lean en/of Agile, dit is niet noodzakelijk om de training succesvol af te ronden. ITicon opleidingen is gespecialiseerd in SAFe Agile voor IT én non-IT omgevingen. De trainer heeft veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt. Informeer naar onze maatwerk mogelijkheden.

Iedereen kan deze training volgen ongeacht ervaring. Het is goed om enige basiskennis te hebben van Lean en/of Agile, dit is niet noodzakelijk om de training succesvol af te ronden. ITicon opleidingen is gespecialiseerd in SAFe Agile voor IT én non-IT omgevingen. De trainer heeft veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt. Informeer naar onze maatwerk mogelijkheden.

Iedereen kan deze training volgen ongeacht ervaring. Het is goed om enige basiskennis te hebben van Lean en/of Agile, dit is niet noodzakelijk om de training succesvol af te ronden. ITicon opleidingen is gespecialiseerd in SAFe Agile voor IT én non-IT omgevingen. De trainer heeft veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt. Informeer naar onze maatwerk mogelijkheden.

Iedereen kan deze training volgen ongeacht ervaring. Het is goed om enige basiskennis te hebben van Lean en/of Agile, dit is niet noodzakelijk om de training succesvol af te ronden. ITicon opleidingen is gespecialiseerd in SAFe Agile voor IT én non-IT omgevingen. De trainer heeft veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt. Informeer naar onze maatwerk mogelijkheden.

Iedereen kan deze training volgen ongeacht ervaring. Het is goed om enige basiskennis te hebben van Lean en/of Agile, dit is niet noodzakelijk om de training succesvol af te ronden. ITicon opleidingen is gespecialiseerd in SAFe Agile voor IT én non-IT omgevingen. De trainer heeft veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt. Informeer naar onze maatwerk mogelijkheden.

Iedereen kan deze training volgen ongeacht ervaring. Het is goed om enige basiskennis te hebben van Lean en/of Agile, dit is niet noodzakelijk om de training succesvol af te ronden. ITicon opleidingen is gespecialiseerd in SAFe Agile voor IT én non-IT omgevingen. De trainer heeft veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt. Informeer naar onze maatwerk mogelijkheden.

Inschrijfformulier
Inschrijven voor de trainingen kan via het inschrijfformulier hier onder. Graag vermelden voor welke training(en) u zich wilt inschrijven, wij zullen uw aanmelding dan verwerken.
Zodra deze verwerkt is ontvangt u een bevestigingsmail van ons. Indien uw factuuradres anders is dan uw opgegeven adres, dit graag vermelden in de bericht mogelijkheid. 
Mocht u geïnteresseerd zijn in een van de andere SAFe trainingen: Leading SAFe, SAFe Product Owner/Product Manager, SAFe Advanced Scrum Master, SAFe for Architects, Agile Software Engineering, Lean Portfolio Management, Agile Product Management. Dan kunt u contact met ons opnemen via Academy@ITicon.nl

  Select Naam training (verplicht)
  Opleiding tot Certified SAFe AgilistOpleiding tot SAFe Scrum MasterOpleiding SAFe for TeamsOpleiding SAFe DevOpsOpleiding SAFe Product Owner/ManagerOpleiding SAFe for Government

  Examengegevens

  Certified SAFe® Examen

  De eerste stap om een Certified SAFe-professional te worden, is door de SAFe®-training te volgen. Dit is een vereiste, omdat het volgen van de training toegang geeft tot al het studiemateriaal en het examen. Houd er rekening mee dat het bijwonen van de training geen garantie biedt voor het behalen van het examen. Wel bieden we tot aan het examen ondersteuning en gelegenheid tot het stellen van vragen. Na het succesvol afronden van het examen bent u gecertificeerd SAFe® . U ontvangt een digitale batch die u op alle media kunt plaatsten.

  Examen doet u bij Scaled Agile Inc. Op de website https://community.scaledagile.com/s/login/. Zodra uw cursusleider u heeft aangemeld krijgt u een bevestiging per mail en moet u een account aanmaken.

  De eerste keer examen doen is inbegrepen bij de cursus. Eventuele herexamens moet u zelf aanvragen bij Scaled Agile Inc. De kosten hiervan zijn 50$ per keer. Na aanmelding voor het examen heeft u 30 dagen de tijd om het examen te halen. Gebruik deze tijd goed door nog eens door al het cursus materiaal te gaan, de site van Scaled Agile Inc. bezoeken (https://www.scaledagileframework.com/) en daar nog een verdieping slag maken. Voor het eigenlijke examen moet u een proefexamen maken. Het proefexamen mag zo vaak  worden herhaald als u wilt.