OVER ITicon ACADEMY WEBINARS.

Kom tijdens onze gratis webinars meer te weten over SAFe, Agile en Lean.
ITicon Academy helpt je door samen met de andere deelnemers een  interactief webinar te bieden. Via de chatfunctie kunnen vragen, kennis en ervaringen gedeeld worden. Door samen te groeien kom je vele malen verder dan alleen

SAMEN MEER WAARDE | BUILD YOUR FUTURE

Agile kan een organisatie helpen met het beter en sneller inspringen op veranderingen. Agile is een Engels woord en staat in het Nederlands voor “wendbaar” of “flexibel”.
Bij Agile gaat het erom dat we ons snel kunnen aanpassen naar veranderde omstandigheden. Dit is, in deze tijd van Corona, een heel actueel gespreksonderwerp geworden. Wat kan en moet een bedrijf anders doen om in deze tijd te overleven of sterker te worden? Of hoe kunnen we deze crisis omzetten in ons voordeel?

Je kunt traditioneel, planmatig werken vergelijken met een groot schip wat op koers wordt gebracht. Een groot containerschip heeft een lange aanloop nodig en zo’n schip stuur je ook niet zomaar even ergens anders naar toe. Een groot schip is niet wendbaar en dus niet Agile. Bij Agile gaat het erom dat je met elkaar samenwerkt. Bij Agile werken wordt de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie belegd. Daar zitten immers de uitvoerende mensen, die snel zaken in gang kunnen zetten.

Het creëren van waarde in een zo kort mogelijke tijd is een van de grootste uitgangspunten van Agile werken. Kleine stukjes opleveren heeft de voorkeur over na lange tijd opleveren van een groot onderdeel. Door in kleine hoeveelheden te werken en daarop terugkoppeling te krijgen, weet je veel eerder of je op de goede weg bent of zaken moet veranderen.

Agile is vooral ook een “Mindset”. Het is wezenlijk een andere manier van denken waarin echt een omschakeling moet worden gemaakt.

Het doel van Lean is om maximale klantwaarde te leveren in de kortst mogelijke duurzame doorlooptijd. En tegelijkertijd de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden aan klanten en de samenleving als geheel. Een hoog moreel, hoge mate van veiligheid en klanttevredenheid zijn aanvullende doelen en voordelen.

De 4 pilaren van Lean zijn: Respect voor mens en cultuur, Flow, Innovatie en Continue verbeteren.

AGENDA:

Er zijn nog geen webinars gepland, houd de pagina goed in de gaten.

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN.