De geschiedenis van ITicon

Wie zijn wij?

Al meer dan 25 jaar is ITicon dé specialist in het leveren van hoogopgeleide IT-professionals. Onze kernwaarden beschrijven duidelijk wat ITicon, ITicon maakt. Met onze motto’s “Samen duurzaam groeien”, “Samen meer waarde”, “Groei door kennisdeling” en “Let’s Build a great team” ligt onze focus op samenwerking, partnerschappen en het inleven en meebewegen in de behoeften van onze klanten en de constante veranderingen in de wereld van IT..  Wij bieden oplossingen die naadloos aansluiten bij de wensen en behoeften van onze klanten en denken graag mee over het aanbrengen van verbeteringen en veranderingen.

Onze kernwaarden.

Bij ITicon hebben we oog voor jou als persoon en hechten we veel waarde aan jouw ontwikkeling. We zijn een hecht team en hebben oog voor elkaar als professional en als mens.  We helpen je je plek te vinden binnen ITicon, maar ook bij klanten; je gaat pas aan de slag op een opdracht als deze goed aansluit bij jouw wensen en capaciteiten. Je krijgt hierin dus de ruimte om je eigen keuzes te maken en je eigen ontwikkeling mee vorm te geven.

Bij ITicon zetten wij in op duurzaamheid in de breedste zin van het woord: Duurzame relaties en duurzame omgang met de planeet zijn vertaald in duurzame bedrijfsvoering.  ITicon streeft naar het onderhouden van langdurige relaties met haar partners, klanten en medewerkers. Daarnaast zijn we heel bewust bezig met het verkleinen van onze carbon footprint, vergroenen en hebben we bijvoorbeeld geen vaste kantoorlocatie.  Net alleen de toekomst van ITicon en haar stakeholders staat dus centraal,  ook de toekomst van onze planeet. ITicon zoekt altijd naar de balans tussen People, Planet en Profit

Bij ITicon is één van onze motto’s “Samen duurzaam groeien”. Voor ons betekent dit dat wij er alles aan doen om een veilige en plezierige werkomgeving te creëren waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Wij geloven dat openheid en transparantie de bouwstenen zijn van een goed presterend team. Wij vertrouwen op de kennis en kunde van onze medewerkers en moedigen hen aan om met eigen ideeën te komen die ITicon, hetteam  en henzelf helpen groeien. Bij ITicon wordt je nieuwsgierigheid gestimuleerd en krijg je alle ruimte om je talenten volledig te benutten en ontwikkelen.

Wij zorgen ervoor dat we onze klanten écht begrijpen. Geen standaard dertien-in-een-dozijn oplossing. We zorgen voor een gedegen, goed onderbouwde invulling van een behoefte die echt past en waarde toevoegt. Wat voor de ene klant wel werkt is zelden de juiste oplossing voor de ander. Zo is elk project waar je aan werkt weer anders, waardoor je nieuwe kennis op blijft doen en jezelf blijft ontwikkelen.

Al onze ITiconners zijn echte toppers in hun vakgebied. ITicon faciliteert haar medewerkers maximaal in de ontwikkeling van hun talenten en kennis om zo de expertise van haar medewerkers up-to-date te houden. Dit doen we o.a. door al onze medewerkers een persoonlijk opleidingsbudget te bieden dat naar eigen inzicht besteed mag worden.

Onze medewerkers.

ITiconners zijn IT-professionals die in staat zijn IT-consultancy op maat te leveren. Onze medewerkers werken aan opdrachten en projecten bij verschillende klanten, maar als medewerker van ITicon zijn zij bij ons in loondienst en daarmee zeker van een vast inkomen en Ze zijn dus niet afhankelijk van declarabele uren of bonussen voor hun inkomen.  Iedereen bij ITicon draagt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van eigen werk en de persoonlijke ontwikkeling en ITicon faciliteert haar medewerkers ook daar maximaal in.

Meer weten over ITicon als werkgever? Bekijk onze werken bij pagina.

Medewerkers ITicon

Onze naam

Toen meer dan 25 jaar geleden ons bedrijf ontstond en er een naam bedacht moest worden, werd daar veel aandacht aan besteed door onze CEO. Het was niet iets dat hij ‘toevallig’ of met veel fantasie bedacht. Nee, ITicon betekent echt iets en beschrijft veel meer dan alleen de naam van een IT-consultancy bedrijf.

De interesse van onze CEO lag destijds al in het bezig zijn met vernieuwende dingen binnen de IT. Bij het nadenken over een geschikte naam voor zijn eigen bedrijf werd hij geïnspireerd door o.a. ‘Ithaka’. De Griekse dichter Kaváfis schreef in 1911 het gedicht ‘Ithaka’, gebaseerd op de Odyssee. Een klein stukje uit dat gedicht:

Als je doel Ithaka is en je vertrekt daarheen, dan hoop ik dat je tocht lang zal zijn,
en vol nieuwe kennis, vol avontuur.
Verlies Ithaka niet uit het oog; daar aankomen was je doel.
Maar haast je stappen niet; het is beter dat je tocht duurt en duurt
en je schip pas ankert bij Ithaka, wanneer je rijk geworden bent
van wat je op je weg hebt geleerd.

En we noemen het….

Vernieuwende zaken, leren, constant nieuwe kennis opdoen en uitdragen en het woord ‘IT’ dat al verstopt zit in het woord Ithaka…..  en de naam was geboren:

ITicon:

Innovatieve Technologieën implementatie en consultancy

En laat de vertaling van bovenstaande in het Frans, Duits én Engels nu ook ITicon als naam opleveren… zoals al eerder genoemd: er is echt niets aan het toeval overgelaten.

Maar hoe spreek je het nou uit?

‘Leuk’ zul je denken. ‘Interessant’ misschien ook wel, maar hoe spreek je het nu uit, dat ‘ITicon’? We zijn in de loop van de jaren al vele manieren van het uitspreken van ITicon tegengekomen. Van Ai-Ti-Aikon, tot Ie-tie-kon en Ie-Tie-Aikon aan toe. En ondanks dat we natuurlijk graag als IT-icon gezien willen worden, zijn we ook hierin lekker eigengereid!

Dus hier komt ‘ie………..  *drumroll*  :  je spreekt ITicon uit als: Ai-Tie-kon!

ERKEND WERKGEVERSCHAP.

Wij zijn:

(Thuis) werkgever van het jaar 2020 in de categorie tot 20 medewerkers.
FD Gazellen 2022
FD Gazelle 2023

Ook komend jaar zetten we de groei van de afgelopen jaren voort met een focus op kansen en mogelijkheden. We blijven toegewijd aan het handhaven van een veilige en plezierige werkomgeving voor ons team. Samen streven we naar duurzame groei en ontwikkeling van ITicon!

Bekijk onze profielen en kom werken bij ITicon!

Bekijk onze LinkedIn pagina

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN BIJ:

  • Jeffrey Buis Wereldkampioen
  • Against Cancer
  • Shorttracksters Sophie Nijboer
  • Schermster Cheryl de Jong