OVER TMAP.

TMAP is dé kennisbibliotheek voor kwaliteitszorg en testen in de IT. Sinds de laatste revisie is TMAP ook in lijn met IT-modellen gebaseerd op de Agile denkwijze en sluit het daardoor goed aan op Scrum, DevOps en SAFe. Binnen de methode zijn er 3 certificeringen mogelijk. De opleiding “TMAP: Quality for cross-functional teams” is bedoeld voor iedereen in en om een cross-functional team en beslaat de hoofdmoot van alle examens die momenteel worden afgenomen. Deze opleiding is de vooropleiding van de andere 2 certificeringen, die respectievelijk een verdieping voor leidinggevenden of uitvoerenden zijn.

ITicon geeft de training voor deze certificering om iedereen de tools te geven om een betere invulling te geven aan kwaliteitszorg en testen tijdens softwareontwikkeling, onafhankelijk van de werkvorm.

Wat is het verschil tussen TMAP: Quality for DevOps teams en TMAP: Next ?

TMAP is al jaren de standaard voor kwaliteitszorg en testen. Eerdere versies van de boeken en training sloten niet optimaal aan bij de Agile mindset. In de nieuwe training en certificering is alle kennis en ervaring van 25 jaar kwaliteitszorg en testen gebruikt om te komen tot een methode die aansluit bij de manier waarop tegenwoordig software wordt ontwikkeld. De nieuwe training TMAP: Quality for cross-functional teams is geschikt voor mensen die onbekend zijn met TMAP, maar ook voor mensen die hun kennis willen opfrissen en bijwerken naar de huidige standaard.

Over de cursus

De cursus wordt gegeven in 6 dagdelen, die naar behoefte in 3 dagen kunnen worden afgerond of over een langere periode kunnen worden verdeeld. Dit kan digitaal en op afstand of op locatie. De locatie kunnen wij faciliteren, als dat gewenst is. 

In de cursus wordt de theorie afgewisseld met discussie en oefeningen om te zorgen voor een actieve sfeer, waarin de kennis ook direct toegepast kan worden om te zorgen dat deze beter opgenomen wordt. Er is daarbij voldoende ruimte om vragen te stellen ter verduidelijking of om het geleerde te koppelen aan de praktijksituatie op het werk. 

De cursus is geschikt voor iedereen die in of met een softwareontwikkelingsteam werkt, onafhankelijk van het huidige kennisniveau of de ervaring.
De cursus kan worden gegeven in het Nederlands of Engels (afhankelijk van de voorkeur). Het trainingsmateriaal en het examen is Engelstalig. 

ITicon Academy | Samen meer waarde

Leerdoelen:

In deze training zullen deelnemers kennis en ervaring opdoen met de volgende onderwerpen:

 • Het VOICE model
 • IT delivery modellen, waaronder DevOps
 • Cross-functionele teams en continue kwaliteitsontwikkeling
 • De team-benadering en relevantie voor ontwikkeling en beheer
 • Kwaliteitszorg & test-onderwerpen zoals:
  • Reviews en pull-requests
  • Continue verbetering
 • Alles continu, testautomatisering en de CI/CD pipeline
 • Totale kwaliteitskosten
 • Indicatoren, reportage en signalen
 • Kwaliteitsmaatregelen
 • Persoonlijke, interpersoonlijke en groepsvaardigheden
 • Test-variëteiten (perfomance -, usability -, securitytesten en meer)
 • Testen op basis van ervaring: exploratory testing en mob testing
 • Testontwerptechnieken: grenswaardenanalyse, paden-dekking, conditie gebaseerd testen, codedekking en mutatietesten.

DETAILS:

Na de cursus
Na het succesvol afronden van de training ben je beter in staat mee te denken over kwaliteit in het ontwikkelen van software binnen de verschillende Agile werkvormen. Na het behalen van het examen kun je dat ook aantonen met het bijbehorende certificaat. Ga voor meer informatie over het certificaat naar de site van TMAP.

De kosten voor deze cursus van 6 dagdelen zijn €1695,- ex btw per persoon. De eerste keer examen, persoonlijke begeleiding tot aan het examen en het bespreken van oefententamens zijn inbegrepen bij de cursus. Bij aanmelding van meerdere deelnemers kan een aanbieding op maat worden gemaakt. 

Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je je inschrijven of meer informatie ontvangen over de mogelijkheden om de training individueel of met een groep te volgen? Neem dan via onderstaand contact formulier contact met ons op. 

  SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN.