25 jaar ITicon, wist je dat?

ITicon bestaat 25 jaar, een echte mijlpaal! Maar hoe is het zover gekomen, hoe is alles ooit begonnen? Er was eens…..

Betekenis
Wie Patrick een beetje kent, weet dat hij niet ‘zomaar’ iets bedenkt of doet. Er zit altijd een betekenis of hoger doel achter. Dus toen hij 25 jaar geleden zijn eigen bedrijf opstartte en een naam moest bedenken, was ook dat niet iets dat hij ‘toevallig’ of met veel fantasie bedacht. Nee, ITicon betekent echt iets en beschrijft veel meer dan alleen de naam van een IT-consultancy bedrijf.

Patrick’s streven en interesse lagen destijds al in het bezig zijn met vernieuwende dingen binnen de IT. Bij het nadenken over een geschikte naam voor zijn eigen bedrijf werd hij geïnspireerd door o.a. ‘Ithaka’. De Griekse dichter Kaváfis schreef in 1911 het gedicht ‘Ithaka’, gebaseerd op de Odyssee. Een klein stukje uit dat gedicht:

Als je doel Ithaka is en je vertrekt daarheen, dan hoop ik dat je tocht lang zal zijn,
en vol nieuwe kennis, vol avontuur.
Verlies Ithaka niet uit het oog; daar aankomen was je doel.
Maar haast je stappen niet; het is beter dat je tocht duurt en duurt
en je schip pas ankert bij Ithaka, wanneer je rijk geworden bent
van wat je op je weg hebt geleerd.

En we noemen het….
Vernieuwende zaken, leren, constant nieuwe kennis opdoen en uitdragen en het woord ‘IT’ dat al verstopt zit in het woord Ithaka…..  en de naam was geboren:

ITicon:
Innovatieve Technologieën implementatie en consultancy
En laat de vertaling van bovenstaande in het Frans, Duits én Engels nu ook ITicon als naam opleveren… zoals al eerder genoemd: er is echt niets aan het toeval overgelaten.

…….   Maar hoe spreek je het nou uit?
‘Leuk’ zul je denken. ‘Interessant’ misschien ook wel, maar hoe spreek je het nu uit, dat ‘ITicon’? We zijn in de loop van de jaren al vele manieren van het uitspreken van ITicon tegengekomen. Van Ai-Ti-Aikon, tot Ie-tie-kon en Ie-Tie-Aikon aan toe. En ondanks dat we natuurlijk graag als IT-icon gezien willen worden, zijn we (in navolging van Patrick) ook hierin lekker eigengereid!

Dus hier komt ‘ie………..  *drumroll*  :  je spreekt ITicon uit als: Ai-Tie-kon !

Nog steeds van deze tijd
25 jaar later zijn de termen Innovatief, Technologieën, implementatie en consultancy nog steeds erg actueel, bestaat ITicon inmiddels uit een zeer divers en leuk team dat hier een belangrijke bijdrage in en aan levert en is ITicon meer ‘alive and kicking’ dan ooit!