OVER DE TRAINING.

Strategie afstemmen op uitvoering met een Certified SAFe® Lean Portfolio Manager

Lean Portfolio Management (LPM) is een interactieve training van vier dagdelen die de praktische tools en technieken biedt die nodig zijn om Strategie en Investeringsfinanciering, Agile Portfolio Operations en Lean Governance te implementeren. Er is ook een extra workshop van 2 dagdelen beschikbaar om bedrijfsteams te helpen aan de slag te gaan met LPM in hun organisatie.

Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om de huidige en toekomstige staat van hun portfolio vast te leggen met de Portfolio Canvas-tool en belangrijke zakelijke initiatieven te identificeren om de portfoliovisie te realiseren. Deelnemers brengen portfoliostroom tot stand met de Portfolio Kanban en leren prioriteit te geven aan Epics voor maximaal economisch voordeel. De training biedt ook inzicht in hoe Value Stream Budgets en Lean Budget Guardrails kunnen worden vastgesteld en hoe de prestaties van de Lean-portefeuille kunnen worden gemeten.

LEERDOELEN.

Je leert:
 • Lean Portfolio Management (LPM) te beschrijven
 • De portefeuille te verbinden met de bedrijfsstrategie
 • De portfoliovisie vast te stellen
 • Lean Budgeting en Guardrails te implementeren
 • Flow tot stand te brengen met de Portfolio Kanban
 • Operationele uitmuntendheid te ondersteunen met een Agile Program Management Office (APMO) en Communities of Practice (CoP’s)
 • Waarde stromen te coördineren
 • LPM-prestaties te meten
 • Een plan op te stellen voor de implementatie van LPM

CERTIFICEER JE.

Na het succesvol afronden van het examen ben je gecertificeerd SAFe® Lean Portfolio Manager. Je ontvangt je persoonlijke Lean Portfolio Manager certificaat en een digitale batch die je op alle (social) media kunt plaatsen.

DETAILS.

De volgende vereisten worden sterk aanbevolen:
• Bekendheid met Agile concepten en principes
• Leading SAFe of SAFe PO/PM training gevolgd
• Ervaring in het werken in een SAFe-omgeving.

ITicon opleidingen is gespecialiseerd in SAFe Agile voor IT én non-IT omgevingen. De trainer heeft veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt. Informeer naar onze maatwerk mogelijkheden.

De kosten voor deze training van vier ochtenden zijn €1149,- excl. BTW per persoon. De eerste keer examen, persoonlijke begeleiding tot aan het examen en het bespreken van oefententamens zijn inbegrepen bij de cursus. Eventuele herexamens kun je zelf aanvragen bij Scaled Agile Inc. De kosten hiervan zijn $50,- per keer. Bij aanmelding van meerdere deelnemers kan een aanbieding op maat worden gemaakt.

Staat de door jou gewenste training nog niet in de agenda? Geen probleem! Trainingen van ITicon Academy kan je ook op aanvraag bespreken. Samen zullen wij een gepersonaliseerd programma en planning opstellen. Afzonderlijke wensen en doelen zijn daarin leidend. Inhouse trainingen, digitaal of een combinatie?  Wij adviseren graag in de mogelijkheden.
Voor meer informatie academy@iticon.nl

AANMELDEN

Zodra je inschrijving verwerkt is ontvang je een bevestigingsmail van ons. Indien het factuuradres anders is dan het opgegeven adres, dit graag vermelden in de bericht mogelijkheid.

  Select Naam training (verplicht)
  Leading SAFeAgile Basis TrainingSAFe Scrum MasterSAFe for TeamsSAFe for DevOpsSAFe Product Owner/ManagerSAFe for GovernmentLean Portfolio ManagementSAFe for ArchitectsAdvanced Scrum MasterSAFe Release Train EngineerAgile Product ManagerAgile Software Engineer

  BEKIJK OOK ONZE ANDERE TRAININGEN

  Andere aanbevolen trainingen.