OVER DE TRAINING.

Lean-Agile praktijken toepassen in de publieke sector met de SAFe® met Certified SAFe® Government Practitioner

De Leading SAFe for Government training gaat in op de kennis die nodig is om een Lean-Agile leider te worden in een overheidsorganisatie door gebruik te maken van het Scaled Agile Framework®. Lean is gericht op het continue verbeteren terwijl Agile is gericht op wendbaarheid en snel kunnen aanpassen naar veranderingen in de markt. Het doel is om een kortere time to market te bereiken met Business Agility en continue verbeteren.

Deelnemers krijgen inzicht om met behulp van Business Agility de prestaties van het bedrijf te verbeteren. Je leert hoe een Agile Team onderdeel is van een groter geheel, genaamd een Agile Release Train (ART). Het is de ART die waarde oplevert voor de klant, niet het individuele Agile Team. Voor de ART wordt ook iedere 10 tot 12 weken een planning gemaakt genaamd de Program Increment Planning (PI Planning). Je leert hoe dit bijdraagt aan de waarde die het bedrijf levert.

Je leert om met een klantgerichte mindset te werken en design thinking te gebruiken om de wensen van de klant goed in kaart te brengen. Als Lean Agile leider leer je ook hoe je het management van een bedrijf van een traditioneel portfolio kan transformeren naar een Lean-Agile portfolio. Tijdens deze training leer je een Agile leider te worden. Wat komt daarbij kijken, hoe werkt dat in de SAFe Agile omgeving en hoe kan je anderen overtuigen en coachen. Tijdens deze training leer je bovendien wat het betekent om een Lean-Agile transformatie van een programma binnen een overheidsinstantie te leiden.

LEERDOELEN.

Je leert:
 • De transformatie naar Business Agility met SAFe te leiden
 • Een Lean-Agile-leider te worden
 • De behoeften van de klant te begrijpen met Design Thinking
 • Agile Product Delivery in te schakelen
 • Lean Portfolio Management te implementeren
 • Succespatronen te volgen voor SAFe-implementaties binnen de overheid

CERTIFICEER JE.

Na het succesvol afronden van het examen ben je gecertificeerd SAFe® Government Practitioner. Je ontvangt je persoonlijke Government Practitioner certificaat en een digitale batch die je op alle (social) media kunt plaatsen.

DETAILS.

Iedereen kan deze training volgen ongeacht ervaring. Het is goed om enige basiskennis te hebben van Lean en/of Agile, dit is niet noodzakelijk om de training succesvol af te ronden. ITicon Academy is gespecialiseerd in SAFe Agile voor IT én non-IT omgevingen. De trainer heeft veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt. Informeer naar onze maatwerk mogelijkheden.

De kosten voor deze training van vier ochtenden zijn €1149,- excl. BTW per persoon. De eerste keer examen, persoonlijke begeleiding tot aan het examen en het bespreken van oefententamens zijn inbegrepen bij de cursus. Eventuele herexamens kun je zelf aanvragen bij Scaled Agile Inc. De kosten hiervan zijn $50,- per keer. Bij aanmelding van meerdere deelnemers kan een aanbieding op maat worden gemaakt.

De ITicon Academy SAFe 5.0 trainingen wordt gegeven door onze SAFE SPC Nico-Jan van Brug. Nico-Jan heeft ervaring in de praktijk en kan daardoor duidelijke en herkenbare voorbeelden geven waardoor een treffend beeld geschetst over het zelf toepassen van de nieuwe kennis. 

De trainingen die worden gegeven kunnen zowel inhouse als online worden gevolgd. 

De training Leading SAFe is te volgen op de volgende data in 2021:

AANMELDEN

Zodra je inschrijving verwerkt is ontvang je een bevestigingsmail van ons. Indien het factuuradres anders is dan het opgegeven adres, dit graag vermelden in de bericht mogelijkheid.

  Select Naam training (verplicht)
  Leading SAFeAgile Basis TrainingSAFe Scrum MasterSAFe for TeamsSAFe for DevOpsSAFe Product Owner/ManagerSAFe for GovernmentLean Portfolio ManagementSAFe for ArchitectsAdvanced Scrum MasterSAFe Release Train EngineerAgile Product ManagerAgile Software Engineer

  BEKIJK OOK ONZE ANDERE TRAININGEN

  Andere aanbevolen trainingen.