Leerdoelen

Je leert:
 • De transformatie naar Business Agility met SAFe te leiden

 • Een Lean-Agile-leider te worden

 • De behoeften van de klant te begrijpen met Design Thinking

 • Agile Product Delivery in te schakelen

 • Lean Portfolio Management te implementeren

Informatie over de training

De Leading SAFe 5.0 training gaat in op de kennis die nodig is om een Lean-Agile leider te worden door gebruik te maken van het Scaled Agile Framework®. Lean is gericht op het continue verbeteren terwijl Agile is gericht op wendbaarheid en snel kunnen aanpassen naar veranderingen in de markt. Het doel is om met Business Agility, wendbaar te zijn en samen te werken in Agile Teams, en met continue verbeteren een steeds kortere time-tomarket te bereiken.

Deelnemers krijgen inzicht om met behulp van Business Agility de concurrentiepositie van het bedrijf te verbeteren. Je leert hoe een Agile Team onderdeel is van een groter geheel, genaamd een Agile Release Train (ART). Het is de ART die waarde oplevert voor de klant, niet het individuele Agile Team. Voor de ART wordt ook iedere 10 tot 12 weken een planning gemaakt genaamd de Program Increment Planning (PI Planning). Je leert hoe dit bijdraagt aan de waarde die het bedrijf levert. Je leert om met een klantgerichte mindset te werken en design thinking te gebruiken om de wensen van de klant goed in kaart te brengen. Als Lean-Agile leider leer je ook hoe je het management van een bedrijf van een traditionele portfolio kan transformeren naar een Lean-Agile Portfolio. Tijdens deze training leer je hoe een Agile leider te worden. Wat komt daarbij kijken, hoe werkt dat in de SAFe Agile omgeving en hoe kan je anderen overtuigen en coachen.

Vereisten

Iedereen kan deze training volgen ongeacht ervaring. Het is goed om enige basiskennis te hebben van Lean en/of Agile, dit is niet noodzakelijk om de training succesvol af te ronden. ITicon opleidingen is gespecialiseerd in SAFe Agile voor IT én non-IT omgevingen. De trainer heeft veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt. Informeer naar onze maatwerk mogelijkheden.

De training Leading SAFe is te volgen op de volgende data in 2021:

De training(en) bestaan uit vier ochtenden.
Het bijwonen van deze training bereidt deelnemers voor om het examen af te leggen voor Leading SAFe.

De kosten voor deze training zijn €1149,- excl. BTW per persoon.

De Leading SAFe 5.0 trainingen wordt gegeven door Nico-Jan van Brug, de ervaren Agile coach – trainer van ITicon. Nico-Jan heeft ervaring in de praktijk en is gecertificeerd SPC door Scaled Agile Academy. Hij heeft veel ervaring met implementaties van SAFe en kan uw organisatie helpen deze verandering succesvol door te voeren.

De trainingen die op dit moment door Nico-Jan worden gegeven  bestaan uit ier dagdelen via Microsoft Teams/Zoom of op locatie bij de klant in overleg. Maatwerk is altijd mogelijk.

Aanmelden

Zodra je inschrijving verwerkt is ontvang je een bevestigingsmail van ons. Indien het factuuradres anders is dan het opgegeven adres, dit graag vermelden in de bericht mogelijkheid.

  Select Naam training (verplicht)
  Opleiding tot Certified SAFe AgilistOpleiding tot SAFe Scrum MasterOpleiding SAFe for TeamsOpleiding SAFe DevOpsOpleiding SAFe Product Owner/ManagerOpleiding SAFe for Government

  Bekijk ook onze andere trainingen