OVER SCALED AGILE.

Agile werken start met het opzetten van Agile Teams. De eerste stap daarin is het samenstellen van teams waar alle kennis en ervaring op zowel technisch als functioneel gebied gebundeld is. Met een goed samengesteld team kan voldaan worden aan een belangrijk criterium van Agile werken: een zelfsturend team dat beslissingen kan nemen. In de praktijk betekent dit vaak dat mensen uit verschillende afdelingen van een bedrijf, uit business en IT, met elkaar moeten gaan samenwerken. Het mooie hieraan is dat er geen muurtjes meer zijn. Geen formele overdrachtsdocumenten, maar een team wat direct met elkaar communiceert en samenwerkt.  

Agile kan een organisatie helpen met het beter en sneller inspringen op veranderingen. Agile is een Engels woord en staat in het Nederlands voor “wendbaar” of “flexibel”.
Bij Agile gaat het erom dat we ons snel kunnen aanpassen naar veranderde omstandigheden. Dit is, in deze tijd van Corona, een heel actueel gespreksonderwerp geworden. Wat kan en moet een bedrijf anders doen om in deze tijd te overleven of sterker te worden? Of hoe kunnen we deze crisis omzetten in ons voordeel?

Je kunt traditioneel, planmatig werken vergelijken met een groot schip wat op koers wordt gebracht. Een groot containerschip heeft een lange aanloop nodig en zo’n schip stuur je ook niet zomaar even ergens anders naar toe. Een groot schip is niet wendbaar en dus niet Agile. Bij Agile gaat het erom dat je met elkaar samenwerkt. Bij Agile werken wordt de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie belegd. Daar zitten immers de uitvoerende mensen, die snel zaken in gang kunnen zetten.

Het creëren van waarde in een zo kort mogelijke tijd is een van de grootste uitgangspunten van Agile werken. Kleine stukjes opleveren heeft de voorkeur over na lange tijd opleveren van een groot onderdeel. Door in kleine hoeveelheden te werken en daarop terugkoppeling te krijgen, weet je veel eerder of je op de goede weg bent of zaken moet veranderen.

Agile is vooral ook een “Mindset”. Het is wezenlijk een andere manier van denken waarin echt een omschakeling moet worden gemaakt.

Het doel van Lean is om maximale klantwaarde te leveren in de kortst mogelijke duurzame doorlooptijd. En tegelijkertijd de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden aan klanten en de samenleving als geheel. Een hoog moreel, hoge mate van veiligheid en klanttevredenheid zijn aanvullende doelen en voordelen.

De 4 pilaren van Lean zijn: Respect voor mens en cultuur, Flow, Innovatie en Continue verbeteren.

Onze  SPC’s ( SAFe Program consultants) staan voor u klaar voor, tijdens en na de implementatie van Agile werken binnen uw organisatie.
Met de hulp van coaching  en training van de Agile Teams, Scrum Masters en Product Owners brengen we samen de realisatie van uw wensen tot een succesvol einde.

ONZE (SAFe) AGILE TRAININGEN.

ONZE FOUNDATION TRAININGEN.
AGILE BASIS TRAINING
SCRUM MASTER
SAFe FOR TEAMS
SAFe PRODUCT OWNER/ MANAGER
ONZE INTERMEDIATE TRAININGEN.
LEADING SAFe
SAFe FOR GOVERNMENT
LEAN PORTFOLIO MANAGEMENT
SAFe FOR DEVOPS
SAFe FOR ARCHITECTS
ONZE ADVANCED TRAININGEN.
ADVANCED SCRUM MASTER
SAFe RELEASE TRAIN ENGINEER
AGILE PRODUCT MANAGEMENT
AGILE SOFTWARE ENGINEER
ITicon B.V. organiseert ook in 2021 weer nieuwe sessies online trainingen SAFe. SAFe Scrum MasterSAfe for TeamsSAFe DevOps, SAFE  for Government en SAFe Product Owner/Product Manager zullen onder andere weer als vierdaagse Nederlandstalige online training te volgen zijn. Wij trainen je zodat je de juiste kennis en expertise hebt om het examen in te gaan. Bekijk hieronder meer informatie omtrent de trainingen, schrijf je in of vraag naar aanvullende informatie.

ITicon Academy | Samen meer waarde

AGENDA:

Augustus

SAFe Scrum Master
16-8-2021 tot 19-8-2021

Agile Basis Training
20-8-2021

SAFe for Teams
23-8-2021 tot 26-8-2021

Agile Basis Training
27-8-2021

SAFe DevOps
30-8-2021 tot 2-9-2021

September

Webinar Agile werken (gratis)
08-9-2021

Agile Basis Training
27-9-2021

Against Cancer.

ITicon en Stichting Against Cancer gaan hand in hand. Om haar missie te verwezenlijken organiseert Against Cancer jaarlijks een aantal grote evenementen voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker. Deze evenementen zijn voor het hele gezin omdat broertjes, zusjes en ouders allemaal enorm zwaar getroffen worden door deze ingrijpende ziekte. Deze evenementen zorgen voor onvergetelijke dagen! ITicon en haar medewerkers zijn zeer nauw betrokken bij verschillende activiteiten en evenementen van de stichting en dragen allen Against Cancer een warm hart toe.

“Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker.”

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN.